Tuinaanleg 

Vijver in aanleg na met de hand gegraven en voorzien van een paplaag turfmolm. Het 1,14 milimeter dikke EPDM folie lijkt op de binnenband van een fiets en is duurzaam bestand tegen UV. De geprofileerde vlonderplank komt vlak boven het water oppervlak.

Sterke wintergroene rotsplanten uit eigen kwekerij in vruchtbare grond gaan kruipen/hangen over de grondkeringen van op elkaar gelijmde antraciet pallisaden blokken. Reststrookjes tussen borders en pad is nog op te vullen met sierlijke pebbels (gladde keitjes). 

De aanleg doe ik zelf volgens mijn eigen kwaliteit en met de meest efficiënte werkmethoden. De toepassing van vrijwel elk materiaal is mogelijk met allerlei creatieve oplossingen. Hier is het gras gezaaid in de winter om als eerste te kunnen kiemen. 

Van hobbelige hakken brekende kinderkoppen met klinkers en onkruid tot bij de voordeur naar riant loopgemak met stijlvolle entree van grote antraciet kleurige betontegels met kleur bijpassende opsluitbanden en split in fraai contrast met witte gevel.    

In deze tuin is ruim 20 m3 grond en 5 m3 puin en 10 m3 groenafval door de huiskamer afgevoerd om een vlak gazon te krijgen en naast de schuur stond een val gevaarlijk vermolmde één meter dikke Kronkelwilg ooit geknot en geheel overwoekerd met Klimop.   

Deze geschaafd geïmpregneerde houten schutting en ook de poort is ter plekke op lengte gezaagd en samengesteld uit lange planken. De bovenkant is afgedekt met een dakvormige balk. De staanders gaan de helft van de schutting hoogte de grond in.   

Tuin grenzend aan helling naar open water. De riante leefkuil met vlondervloer geeft privacy. Het bad kan leeglopen met kraan en heeft zitplaatsen onder water. Eikenhout met schapengaas houd kleine kinderen in de tuin zonder verlies van het wijdse uitzicht.   

Speeltuin voor kleine kinderen een jaar na aanleg. Het kunstgras is van een veilig zachte kwaliteit met valdempende schuimplaten eronder. De helling en het nivo verschil geeft allerlei speel mogelijkheden. De lange dwarsbalken zijn handig voor schaduw doek.